Vackra trädgårdar och god mat är livets guldkant

– Mötesplats Trädgård –

Om Mötesplats Trädgård

Mötesplats Trädgård vill bjuda på inspiration, kunskap och en massa härliga möten mellan människor som älskar att påta i sin trädgård. Det som startade som ett leaderprojekt många år sedan är idag en del av NBV Västs ordinarie verksamhet.

Vi skapar nätverk mellan trädgårdsägare i Skaraborg och öppnar upp trädgårdar för allmänheten. Vi bidrar till att öka trädgårdsturismen och öka kunskapen om trädgårdar och trädgårdsarbete.

Mötesplats trädgård handlar om att visa upp sin trädgård och fokus ska ligga just på trädgårdarna som odlar allt från blommor till kryddor, frukter och grönsaker.

Mötesplats Trädgård drivs av studieförbundet NBV Väst.

Har du en vacker och intressant trädgård du vill visa upp?

Ansök om att delta

För att kunna delta i Mötesplats Trädgård behöver du göra en ansökan.

Kriterier för att delta

För att kunna delta i Mötesplats Trädgård finns kriterier som måste vara uppfyllda.

Öppna trädgårdar

Här kan du se alla trädgårdar som är med i Mötesplats Trädgårdar!

Visa upp din trädgård!

Har du en vacker och intressant trädgård du vill visa upp? Vill du dela med dig av tips och idéer till andra trädgårdsintresserade? Då ska du anmäla dig till att delta i Mötesplats Trädgård!

Nedan hittar du all information om hur du går tillväga.

Sista anmälningsdatum för att delta i Mötesplats Trädgård 2024 är den 31 mars.

Kriterier för att delta

För att kunna delta i Mötesplats Trädgård finns ett antal kriterier som måste vara uppfyllda. 

  • Trädgården ska vara intressant för en besökare att gå runt i under minst 30 minuter, därför granskar vi alla trädgårdar. Trädgården ska finnas i Skaraborg.
  • Din trädgård ska vara öppen för besökare under de dagar samt tider som rundan/rundorna du har anmält dig till pågår. 
  • Du ska vara tillgänglig i din trädgård för besökarna. Många är nyfikna på din trädgård och ställer gärna frågor.
  • Du ska bära vår namnskylt med Mötesplats Trädgårds logotype, så att besökare lätt kan se att det är du som är trädgårdens ägare.
  • Du ska även sätta upp Mötesplats Trädgårds skyltar utanför trädgården, så att besökaren vet att den kommit rätt.
  • Du ska räkna antalet besökare och redovisa dem till oss i efterhand i vårt system e-tjänsten. Våra verksamhetsutvecklare går igenom hur e-tjänsten fungerar vid vår första informationsträff.
  • Är du en ny utställare inom ramen för Mötesplats trädgård bokar vi in ett besök i din trädgård. Har du tidigare deltagit behövs oftast inte ett besök.

Hur ansöker du?

När ansökningstiden är öppen finns ett formulär kopplat till kartan som du fyller i.

Bifoga bild på trädgården med din ansökan. Välj ut en vacker bild, då det är den bild som kommer att presentera din trädgård på webbsidan, våra sociala medier samt broschyren vi kommer ta fram, om du blir antagen. Genom att ladda upp bild i samband med ansökan godkänner du att vi använder de i marknadsföringssyfte för Mötesplats Trädgård.

När vi får in din ansökan kommer den att granskas av oss. Om du aldrig deltagit i rundorna förut bokar vi in ett besök i din trädgård. Har du tidigare deltagit behövs oftast inte ett besök.

Alla trädgårdsägare som antas till Mötesplats Trädgård kommer att samlas för en informationsträff. Under denna träff går vi igenom all information ni behöver ha, vi går också igenom e-tjänst för rapportering av utställningarna samt förser er med marknadsföringsmaterial för genomförandet.

Har du frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss.

Trädgårdsrundor 2024

Datum för årets trädgårdsrundor.

16 juni

14 juli

18 augusti

Trädgårdarna är öppna mellan 10:00-17:00